PROIZVODI I USLUGE  |  Vertikalna signalizacija

GALERIJA – VERTIKALNA SIGNALIZACIJA

Prometne znakove proizvodimo prema Pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama (NN 92/2019), (EN12899 i dr.), Pravilniku o turističkoj signalizaciji (NN 64/2016), Pravilniku o jedinstvenom vizualnom identitetu sustava upravljanja zaštićenim područjima u RH (NN 108/14) i ostalim pravilnicima koji reguliraju to područje.

Proizvodnju znakova redovno kontrolira ovlaštena europska institucija te je Signalgrad temeljem izdanih nalaza stekao pravo da prometni znakovi proizvedeni u Signalgradu smiju nositi oznaku europske kvalitete – CE (europski certifikat kvalitete).

Za izradu znakova koristimo isključivo visokokvalitetne atestirane materijale.

Podloge prometnog znaka izrađujemo od aluminijskog lima debljine 2 ili 3 milimetra u slijedećim varijantama:

  • Sa dvostruko povijenim rubom koji osim dodatne čvrstoče znaka služi za prihvat znaka na stup;
  • Sa aluminijskim okvirom na obodu znaka;
  • Sa ravnom podlogom

Pozadina znaka boji se u sivu boju (u vlastitoj termolakirnici) kako bi se izbjegla mogućnost odbljeska svjetla i zasljepljivanja vozača.

Naljepnice za znakove izrađujemo iz 3M retroreflektirajućih folija I, II i III generacije (Engineer Grade, High Intensity i Diamond Grade) za koju proizvođač garantira trajnost od 7 do 10 godina. Sadržaj na naljepnicama se štampa sitotiskom na automatskom ili poluautomatskom Argonovom stroju.

Vezne elemente – šelne za stupove promjera 2“ izrađujemo iz aluminijskog ili čeličnog (antikorozivno zaštičenog vručim cinčanjemlima) lima s cinčanim vijcima i maticama. Vezni elementi za stupove tipa IP su načinjeni od aluminijskih legura.

Stupovi – nosači znakova mogu biti:

  • željezne cijevi promjera 2” (60,3 mm) zaštićene od korozije tehnikom vrućeg cinčanja,
  • aluminijski IP profili u dimenzijama 120, 180 i 240mm,
  • čelični IP profili zaštičeni od korozije vrućim cinčanjem, u dimenzijama 100 i 120 mm.