PROIZVODI I USLUGE  |  Svjetlosna signalizacija

SIGNALIZACIJSKA LED BLJESKALICA

Signalizacijska LED bljeskalica se u pravilu koristi kao K20 svjetleći niz te se sastoji od 2 do 10 svjetlećih znakova koji u definiranom vremenskom periodu prosljeđuju bljesak na idući znak u nizu.

Korisnik ne mora odrediti prvu bljeskalicu u nizu – prva se automatski registrira u nizu.

Svjetlosni niz predstavlja niz žutih, međusobno povezanih bljeskalica, koja se izmjenično pale/gase u smjeru vožnje. Svjetlosni niz upozorava da je jedan ili više prometnih traka zatvoren i da je promet preusmjeren u smjeru niza bljeskalica.

Primjena svjetlećeg niza i bljeskalica također je u funkciji povećanja kvalitete sigurnosti u prometu.  Pod tim se prvenstveno podrazumjevaju ograničenja i upozorenja kojima se djeluje na promet prije problematične dionice.

Također, u slučaju gustog prometa na određenoj dionici, na prethodnim se dionicama ograničava brzina kretanja u cilju sprječavanja dodatnog zagušenja ili problematičnih situacija zbog naleta na kolonu velikom brzinama. Ovako stvorena vremenska sigurnost omogućava eliminiranje i smanjivanje mogućeg zastoja tako da vozila koja nailaze mogu nastaviti putovanje preporučenom brzinom ili se mogu sigurno zaustaviti u koloni.

Proizvod Signalizacijska LED bljeskalica je nositelj certifikata EN12352.